EasyLife var redningen - nå raser Kay Liholdt (49) ned i vekt

redningen kai
I september i fjor veide Kay Liholt (49) 218,5 kilo. Nå har hatt tatt av over 40 kilo med livsstilsprogrammet EasyLife. Og vektnedgangen har ikke stanset!
 
I september i fjor veide Kay Liholt (49) fra Skjeberg 218,5 kilo.

Nå har hatt tatt av over 40 kilo med livsstilsprogrammet EasyLife. Og vektnedgangen har ikke stanset!
- EasyLife er toppen. Jeg vet ikke om noe annet program som kunne ha hjulpet meg, sier Østfolds mest fornøyde mann for tiden.
Og flinkeste, og kanskje mest innbitte og engasjerte, legger vi gjerne til. Har Kai Liholt bestemt seg for noe, blir det gjerne slik. Nå er det vektreduksjon og en livsstil han kan leve med resten av livet som gjelder.
- Jeg skjønte det da jeg begynte å nærme meg 50 år. Det kunne jo fort vekk komme noen plager og helsemessige skavanker, smiler han, mannen med det herlige humøret, de friske replikkene og den inntil nå altfor store kroppen

Ny vekt

Da Kay Liholt stolt kom vandrende inn på Family Sports Club Fram i september i fjor hadde han brukt sommeren til å psyke seg opp. Han var klar.
- Det første jeg opplevde var at vekten ikke gikk langt nok. Den stoppet på 200 kilo. Innehaver Arne Gjulem satte himmel og jord i bevegelse, og klarte å skaffe en ny; jeg tror det var fra Tyskland. Den ankom, og jeg veide 218,5 kilo, sier han uten å blunke.
Han husker hvor imponert han ble av innsatsen som ble lagt for dagen for å skaffe en stor nok vekt, og har fra dag èn følt seg så inderlig velkommen. Det har blitt mange timer der siden det. Og resultatene har kommet.

33 kilo på 9 uker:

• Etter 9 uker hadde han gått ned 33 kilo
• Etter 15 uker hadde han gått ned 40 kilo
- Målet er å ta 2 kilo i måneden fremover nå. Det skal jeg greie, sier han.
- Hvor skal det stanse?
- Når jeg ser meg selv i speilet og er fornøyd. Jeg er ikke der på en god stund ennå, ler han.
2. juledag i fjor sto Kai Liholt utenfor dørene og ventet da treningssentret åpnet på morgenkvisten. Det hadde vært stengt julaften og 1. dag, og 49-åringen hadde rett og slett vondt av ikke å få trent.
- Det er utrolig å tenke på, det! Tenk hva EasyLife-programmet har gjort med meg, sier han.

Lettere liv

- Jeg har lært meg å spise riktig, samt ikke minst mindre og oftere. Og jeg har kommet i gang med trening. Det er alfa og omega. Kiloene rant jo av i begynnelsen og det er klart det motiverte. Dessuten har jeg kommet inn i et nydelig miljø på et flott senter, og ikke minst med en fantastisk gruppe på vårt EasyLife-kurs. Etter to møter utvekslet vi telefonnummer og mail, alle sammen. Vi har støttet hverandre hele veien. Det hadde jo vært umulig å klare dette alene, sier Kay Liholt, som hilser, smiler og prater med alle på treningssenteret.
Kay Liholt synes godt med sine 2,03 meter på strømpelesten, med sitt brede glis om munnen og med alt fra kaptein Sabeltann til hard rock på øret mens han trener.

Levde godt

Kai Liholt var ikke av dem som deppet over en voldsom høy vekt. Han levde godt med det, blåste i blikk og kommentarer, og var bare seg selv. Dessuten hadde han en egen evne til å tilpasse seg og finne praktiske løsninger.
Fortrengelse kaller han det i dag.
- Jeg innrømmet ikke at jeg var for tykk, men tilpasset meg alle situasjoner. Ble det vanskelig komme inn og ut av bilen, fikk jeg tak i en bil som det var lettere å komme inn i. På den måten unngikk jeg akkurat det problemet. Og akkurat slik fortsette det i alle sammenhenger.
Joda, han hadde prøvd slankekurs tidligere. Det var ikke det som skulle til. Men et livsstilsprogram som EasyLife, derimot..
- Jeg satt sammen med en gjeng damer, kunne nesten ikke vente til det var over, bestilte en stor pizza på vei ut av kurslokalene og hentet den med hjem. Det måtte jo gå galt.

Ny livsstil

- Det er vel derfor jeg nå tror så veldig på EasyLife. Det dreier seg ikke bare om slanking, men minst like mye å finne en livsstil en kan leve med. Det er et program som går over lenger tid, og hvor det er solid oppfølging. Midt i blinken for meg, smiler 49-åringen fra Skjeberg.

Det var også tid for forandring.

Hverdagen før EasyLife besto av mat, sofa og datamaskinen.
- Jeg jobber med datasupport på telefon i firmaet Geomatikk AS, og sitter stille på jobb hele dagen. Nå reiser jeg ofte rett på trening. Før reiste jeg hjem til sofaen, forteller han.

Mat og mat

- Jeg levde ikke av å spise, men for å spise, innrømmer Kay, og forteller om en kosthold som to økoniomiposer med potetgull, en stor pizza helt alene, hauger av godterier, samt brennevin og øl i helgene.
Det tok av da han flyttet på hybel som 18-åring.
- I løpet av tre måneder spiste jeg pølser hver dag, bortsatt fra to. Da ble det hamburgere. Og på skolen veddet de om jeg klarte 20 rundstykker sammen med to liter melk. Premien var to grillpølser med rekesalat, smiler han.

Forvandling

- Her om dagen kjøpte jeg og to kamerater en pizza, og det ble liggende igjen biter. Mat teller ikke lenger så mye, og det beste er at jeg ikke går sulten hele tiden, fortsetter 49-åringen.
Nå tar han de 15 trappetrinnene opp til sin leilighet i 2. etasje i et jafs og uten å blunke. Nylig hadde han hinkekonkurranse opp sammen med sin niese. Det er ikke mange månedene siden de samme trinnene var en pest og plage!
Og nå gleder han seg stort over å jobbe i hagen i barndomshjemmet han deler med sin søster i Skjeberg.

Nye klær

Og det er moro å handle klær igjen.
- Spesialforretningen Big Mans Club i Tønsberg klarte til slutt ikke å skaffe klær til meg. Det gikk i 8 XL. Nå er jeg nede i 5 XL, og jeg skal krype ennå lavere ned i størrelser, lover han.
Kay Liholt blir nesten blank i øynene når han snakker om EasyLife.
- Jeg kan virkelig anbefale dette. Jeg har sett hvordan det virker på både meg også andre, som ikke har så store behov for å gå ned i vekt, avslutter han, mannen som tak i livet sitt.
- Og som fikk taktfull applaus fra kursvenner og betjening da han passerte 200 kilo på vei ned til et lettere liv.

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS