Lege anbefaler EasyLife

lege spartacusJeg har ingen som helst problemer med å anbefale livsstilsprogrammet EasyLife, sier lege Torgeir Hystad, som selv har gått ned hele 23 kilo i løpet av 16 uker ved hjelp av EasyLife-programmet.
 

- Nøkkelen ligger i trening, kombinert med et riktig kosthold. Det er dette som er så fint med EasyLife, kombinasjonen har vist seg å bære frukter, både for meg og mange andre, sierTorgeir Hystad, almenpraktiserende fastlege på Gran på Hadeland. Han nøler derfor ikke med å anbefale EasyLife-programmet for pasienter som ønsker vektreduksjon.
- Og spør de, forteller jeg gjerne min egen historie, sier han.

Bevegelse er nøkkelen

Legen innrømmer at han har lært mye under programmet. Og særlig nødvendigheten av trening har nesten vært en aha-opplevelse.
- Jeg har gått ned i vekt tidligere også, men har da ikke beveget meg samtidig. Vekten har nok gått ned, men føket opp igjen etterpå. Her i EasyLife-programmet handler det om å finne en ny livsstil der trening er veldig viktig. Og vi har fått kyndig hjelp av godt kvalifiserte instruktører, sier han, legen som nå sykler turer på en time på morgenkvisten tre dager i uken. Sykkelen hadde støvet ned i garasjen, og var ikke brukt de siste 10 årene.
Det er så deilig. Lite trafikk og mye fin natur. Dessuten blir det to økter i uken på Spartacus, og da først og fremst styrketrening, smiler han fornøyd.

Liv og lære

- Men lege og overvekt, du burde vel visst!
- Ja, men det er forskjell på liv og lære. Men nå har jeg tatt valget. Jeg vil ikke gå inn mot en alderdom med overvekt. Det var en helsemessig langtidsperspektiv med i min motivasjon. Jeg har slitt med overvekt mens jeg var i 30- og 40-årene. Da jeg begynte med EasyLife, som jeg forøvrig ble kjent med gjennom EasyLife-Nytt, ble jeg svært nysgjerrig. Og programmet har fungert meget godt for meg, sier Torgeir Hystad, som har ett klart hovedmål i tiden som kommer:
- Det er å holde aktiviteten i gang. I begynnelsen var vektnedgang målet. Nå vet jeg at hvis aktivitetsnivået holdes oppe, følger vektreduksjonen med.

Handler om vaner

Torgeir Hystad er klar på de helsemessige fordelen ved å gå ned vekt, og ikke minst fordelene ved trening og aktivitet.
- Faren for diabetes 2 minsker. Fedme, kolesterol og diabetes har helt klare sammenhenger. Dessuten vil det i mange tilfelle være godt for blodtrykket, sier Hystad, og peker på at sjansen for ledd, muskel og skjelettplager også blir mindre etter vektreduksjon.
- Det handler rett og slett om å innarbeide nye og bedre vaner og rytmer i hverdagen. Ofte er det ikke så store grep som skal til. Men det må gjøres, sier Hystad, som har strammet inn beltet med rundt 20 centimeter, og som i det hele tatt er svært fornøyd med sitt ”nye” liv.

Slik har livet til lege Torgeir Hystad forandret seg :
  • Før veide han 137 kilo. Etter 16 uker har han gått ned 23 kilo. Jeg var veldig, veldig overvektig. Nå er målet å gå ned dobbelt så mye, og å komme ned i 90 kilo, sier han.
  • Før var han utrent, og i dårlig fysisk form. Nå trener 52-åringen fem ganger i uken, to ganger med styrketrening på Spartacus og tre sykkelturer hjemmefra.
  • Før sov han etter middag, gjerne halvannen time, noe som medførte ujevn døgnrytme.. Nå sover han ikke middag, får en god natts søvn, snorker mindre og våkner uthvilt før vekkerklokken ringer.
  • Før var han giddesløs og dorsk, og det meste ble et tiltak. Nå har han mye mer energi til fysisk arbeid.
  • Han har blitt sterkere fysisk og fått bedre bedre kondisjon. - Nå kan jeg jo holde på i med raking i hagen, eller graving av grøfter over lengre tid uten å bli sliten, sier han.

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS