Nå kan Randi løpe opp trappene!

trening  HamarEspernDet var så tungt å gå alle trappene hjemme, at Randi Sund Kumar begynte å tenke på å flytte. Etter ni måneder på EasyLife, er hun 37 kilo lettere, sterkere og klar for å beholde huset lenge.

 57-åringen bor i et hus med kjeller, 1. og 2. etasje. Alle trappene ble etter hvert et problem, for Hamar-damen som veide over 90 kilo.

Når man er litt under 160 centimeter høy, ble det for mye.

- Skulle jeg opp i 2. etasje, planla jeg ofte hva mer jeg kunne gjøre når jeg først var der oppe, sier hun.

 

Når vi treffer henne er hun 37 kilo lettere, og veldig mye sterkere. Ni måneder av det ett år lange EasyLife-programmet har virkelig gjort noe med henne. Og for henne.

- Jeg trengte ikke medisiner eller noe før jeg startet, og var frisk. Men jeg begynte å få problemer med knærne, og det viste seg å være artrose. Da anbefalte legen meg å gå på EasyLife.

Programmet består av trening, kosthold og mental trening. Altså en livsstilsendring.

Måtte ha trening

randi trappRandi har vært tung i mange år. Hun klarte aldri å gå ned til normalvekten sin etter det andre svangerskapet sitt i 1989.

Før hun tok grep i januar 2013.

- Jeg forsøkte en omlegging i 1992, men det var uten trening. Dermed fungerte det ikke så bra.

Randi er opptatt av at hun må trene. Selv om hun skulle klare å holde sin nye vekt bare ved å spise sunt og riktig i forhold til mengder og hyppighet, tror hun ikke det ville gitt henne samme gevinst som nå.

- André (EasyLife-instruktør og personlig trener), legger opp et program som styrker muskulaturen rundt knærne. Det er viktig at jeg er sterk nok også, sier hun.

Randi ønsker ikke å gå tilbake til tiden der hun ba om hjelp for å plukke opp ting som falt på gulvet. Å sette seg ned, og reise seg opp fra gulvet var også vanskelig.

Nå går det lett som ingenting. Akkurat som trappene.

Endringen gikk lett

foer randiRandi synes ikke EasyLife har vært vanskelig å gjennomføre i det hele tatt.

- Jeg tror det var fordi jeg var så motivert. Man betaler jo for det, da vil man jo ha igjen noe for pengene. Men man må gjøre det kurset legger opp til.

Selv om Randi hadde kunnskap både om mat og trening fra tidligere, var det greit å få en annen vinkling på stoffet. Instruktør André Flock e utdannet kostholdsveileder fra Norges Idrettshøgskole, og han er utdannet personlig trener.

Treningsfrykt forsvant

Randi likte ikke å trene. Trodde hun. En opplevelse fra skoletiden, der hun skulle løpe 3000 meter i Ankerskogen på en viss tid for å få «Meget», sitter fortsatt i. Ungjenta løp så hun kastet opp da hun kom i mål.

- Etterpå har jeg forsøkt vanngymnastikk, noe jeg likte. Men jeg gikk ikke ned i vekt.

Nå liker hun faktisk å trene tre dager i uka i det behagelige miljøet på Espern.

- Det høres litt rart ut at jeg skulle si det, men ja, jeg liker å trene!

Bruker ballkjole fra gymnaset

Randis store vektreduksjon har gjort at hun har gått fra XXL til XS i størrelse. Dermed har funnet fram masse gamle klær fra skapet. Brudekjolen fra 1984 passer igjen, og bunaden hun selv sydde i 1975/1976, må nå sys inn til original størrelse. Den er sydd ut en gang, men var likevel for liten de siste årene.

- Nå må jeg bare finne en anledning til å bruke denne kjolen, sier Randi, og svinger seg i en flott sommerkjole.

- Denne kjøpte jeg til avslutningen på gymnaset i 1975!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS