Gikk ned 100 kilo

TrondWeb2- Da jeg startet på EasyLife for 16 måneder siden var jeg på nivå med en 15-20 år gammel bil som helt manglet service og vedlikehold. Nå begynner jeg å føle meg som drømmebilen min!

Utadvendt, smilende og selvsikker sitter Trond Fearnley i sofaen på treningssenteret På Treninga, på Kolbotn. Han er blitt en ny mann, faktisk er han under halvparten av hva han var da han startet på EasyLife 24. januar 2013.

Reisen har vært fantastisk. Intervjuet finner sted 16 måneder og 12 dager etter at han startet. Det er gått en uke siden han rundet det hårete målet om å gå ned 100 kilo.

Jeg har ikke klart å finne noen hverken Norge eller Europa som har klart det samme på så kort tid, sier EasyLife-instruktør Marianne A. Sletten.
Hun hadde et langsiktig perspektiv med Trond. Hver tredje måned satte de to et delmål sammen.
Og jeg var fast bestemt på at jeg skulle knuse det målet, sier Trond.
Noe han også gjorde.

Vil inspirere andreTrondWeb1

Trond innrømmer at han har hatt noen tøffe perioder, men totalen har vært god. Helseeffektene, følelsen av mestring, alle opplevelsene han har fått. Totalen har gjort at det har gått greit. Bildet til høyre er tatt da han var halvveis til målet.

Nå er 48-åringen egentlig ferdig med sitt tidligere liv. Aldri tilbake dit, gjentar han flere ganger. Han liker ikke å tenke på at han en gang var sterkt overvektig, og hadde et liv han følte ikke var noe liv.

Jeg eksisterte, men levde ikke. Nå lever jeg. Målet mitt var bare å bli slank igjen, være i form og ha en aktiv hverdag. Det har jeg nå.

Trond har syklet flere sykkelritt det siste året. Han har fått en sykkel av arrangøren av Birkebeinerrittet, han har vært omtalt i EasyLife Nytt da han var halvveis i vektreduksjonen, og han har vært to ganger i Aftenposten.

Grunnen til at jeg stiller opp til intervju nå, er at jeg kanskje kan inspirere andre. Jeg er så ferdig med det gamle livet mitt.

Lær av Trond!

Uansett om du skal ned 10, 15, 20, 30 eller 100 kilo har du noe å lære av Trond. Mekanismene er de samme. For Trond var det vanskeligst å starte. Komme i gang.
Men etter et par uker fikk jeg en skikkelig drive, og den gamle idrettsgleden jeg hadde fra tenårene kom tilbake.
Han begynte med å gå 15 minutter på tredemølla. I veldig rolig tempo. Sakte men sikkert ble han introdusert for spinning og styrketrening. Kiloene rant av, og formkurven pekte rett til værs.
Mange spør meg om jeg ikke forsaker mye. Det eneste jeg forsaker er passivitet i eget hjem.
For å lykkes holder det med 2-3 treningsøkter i uka, pluss litt hverdagsaktivitet og et sunt kosthold.

Trond trener mer. Fem dager er han på trening. Enten sykler han inne eller ute, eller han trener styrke. De to andre dagene går han en mil. Utenkelig for bare ett år siden.
Jeg har en kontorjobb, der jeg sitter i 8,5-9,5 timer hver dag. Da er det godt å bruke kroppen.

Overvekten ødelegger

Trond føler at han blir sett på en helt annen måte nå enn før. Da disket han seg selv fra mange aktiviteter og et sosialt liv gjennom at han var for tung. Bare det å dra på en fisketur ble for tungt om han måtte gå et stykke til vannet.
Man føler seg heller ikke så vel når de eneste butikkene man kan handle klær i, er spesialbutikker for store størrelser. Nå bruker Trond størrelse medium.
Jeg har kvittet meg med alle de gamle klærne. Jeg skal aldri tilbake!

Koser seg med maten

Trond ser at mange som har gått ned, sier at jobben starter når målet er nådd. For ham er det ikke slik. Han er mer motivert enn noen gang, selv om han har nådd målet og gått ned de kiloene han skal. Mye viktigere er all gleden han har ellers i livet. Og alle målene og opplevelsene han kan få enten i et mosjonsritt, eller i dagliglivet.

Trond koser seg med mat. Men som oftest sunn mat.
Det hender jo jeg skeier ut, men det går fint. Og hva er egentlig kos? Er det å spise usunt?
Å kose seg i hjel er ikke noe for Trond. Han nyter hvert måltid, og spiser ganske mye siden han trener så mye. Men sunn mat er like mye kos som usunn.

Føler du at det er vanskelig å spise riktig?
- Nei. Det går helt av seg selv. Jeg tenker riktignok over om jeg får i meg alt jeg trenger i løpet av en dag, men ellers går det av seg selv.
Gjennom kunnskapen han fikk på EasyLife, der tallerkenmodellen gjør at han slipper å veie eller telle kalorier, er hverdagene enkle.

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS