Sykepleiere holder vekta 1 år etter

Ås EasyLife ned i vekt 2

Gjennom 1 år på EasyLife ble de nye rutinene vaner. Aud (t.v.) og Ellen føler at det går lett å holde vekta gjennom regelmessig trening, hverdagsaktivitet og sunne og hyppige måltider.

- Man får til det man vil, mener de to sykepleierne Aud Sæther (63) og Ellen Kasbohm (65).

Derfor synes de ikke det er noe problem å spise fem ganger om dagen, bruke tallerkenmodellen (enkle tommelfingerregler uten veiing av mat eller telling av kalorier) i flere av måltidene, og få til litt ukentlig trening og mye hverdagsaktivitet. På den måten har de også holdt seg – og regner med å holde seg i en form de er fornøyde med i all overskuelig fremtid.

Som sykepleiere vet de viktigheten av å holde seg i form. Og de vet en del om kosthold.

- Men jeg var ikke så flink til å gjennomføre det. Det er jeg nå. Jeg er veldig bevisst i forhold til hva jeg spiser, men jeg er ikke fanatisk. Jeg har et vanlig sunt norsk kosthold, men koser meg med litt vin i helgen, sier Aud.

Hun har mistet helt lysten på søtsaker, det suget er borte. Ellen spiser gjerne en sjokolade, men er også bevisst på at det ikke skjer hver dag.
- Jeg veier meg ofte, og går jeg opp 2-3 kilo blinker varsellampene. Da må jeg gjøre noe.
Vekta blir brukt som en referanse i forhold til ikke å falle tilbake.
Ellen jobber på Rikshospitalet, mens Aud jobber i Oppegård kommune.

Begge kan oppleve lange dager på jobb, og spesielt Ellen er lenge borte grunnet reiseveien fra Ås til Oslo. Da er det viktig å ha med seg matpakker, slik at næringsinntaket blir opprettholdt. Selv med travle dager der de flyr litt ut og inn og frem og tilbake, klarer de å få i seg de fem måltidene de skal ha hver dag. 

Det føles ikke som noe problem i det hele tatt. Det går greit.

Gikk lett

Aud synes det 1 år lange EasyLife-programmet var lett å gjennomføre. Motivasjonen de fikk av å være i en gruppe, de flinke instruktørene og veilederne, hele miljøet på Ås Fysioterapi og Treningssenter får masse ros.

- Det forplikter litt ekstra når man er med i en gruppe, da er det ikke bare å kutte ut, sier Aud.

- Siden man har fysioterapi her på senteret også, er det mange som driver med rehabiliterende trening, fortsetter Ellen.

Derfor er det alt fra trente mennesker til helt utrente. Ellen er glad for at senteret har en folkelig og koselig profil, der man føler seg sett og velkommen. Uansett hvor sprek man er, eller hva man har på seg av treningstøy.

Ellen hadde faktisk en hofteoperasjon underveis i EasyLife-programmet, og kunne ikke trene på 6-8 uker. Likevel møtte hun opp på leksjonene, fikk med seg nyttig teori om trening, kosthold og motivasjon, og da hun var klar til å trene igjen fikk hun et skreddersydd program fra en av senterets fysioterapeuter.

Hun kunne jo ikke la en «liten reparasjon» ødelegge det hun var i ferd med å gjøre.

Prioriterte seg selv

Før hun startet, kjente Ellen på at vekta gikk sakte og sikkert opp, gjerne en halv kilo etter hver ferie.

- Spiser man det samme når man er 18 som når man er 50, legger man på seg. Forbrenningen blir mindre med årene. Da må man enten spise mindre, eller trene mer, sier hun.

Grunnet lange dager på jobb får hun ikke til så mye trening som hun ønsker, men hun er veldig bevisst på hverdagsaktivitet. Det er også Aud. Nå trener hun 2 dager i uken, og da hun startet ga hun klar beskjed hjemme om at de dagene var nesten hellige.

- Jeg skjønte at tiden var moden for å prioritere meg selv. Jeg hadde alltid satt meg selv til sist. Nå var det min tur, sier 63-åringen.

Selv om begge er i ferd med å nå en godt voksen alder, er de opptatt av at det aldri er for sent å begynne. Trening gjør godt, og er kanskje viktigere jo eldre man blir.

Og det er her sykepleierne får vann på mølla. De snakker om rehabilitering etter operasjon, hvordan den går mye raskere om man er i form. Og hvordan operasjoner går lettere om man har tatt vare på kroppen sin.

Og som bestemødre har de fått noen nye utfordringer på hjemmebane. Holde følge med barnebarn!

- Jeg var på ferie med barnebarna, og vi hoppet tau, forteller Aud.
- - Kult mormor, du kan hoppe tau!
Etterpå ringte barnebarnet hjem til moren sin og sa:
- Mamma, vet du hva mormor gjorde? Hun hoppet tau. Og hun hoppet til og med inn mens jeg slang tauet!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS