Hvert minutt gir bedre helse

fysisk aktivitetsniva diagram"Alle" vet at fysisk aktivitet gir en helsegevinst. Jo mer du er i aktivitet, jo bedre er det for helsa.

 

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​A​llerede når du reiser deg opp av stolen vil økt muskelaktivitet gi positive fysiologiske effekter sammenlignet med det å sitte stille. Stillesitting er en selvstendig risikofaktor for dårlig helse. Allerede ved lett muskelaktivitet skjer det positive effekter i kroppen; blodsirkulasjonen øker og blodsukkeret reguleres bedre enn i hvile, skriver helsenorge.no

Hverdagsaktivitet er smart

Derfor er det smart å ta trappa istedenfor heisen, velge kontorplass lengst unna printeren, kjøpe plenklipper uten drivkraft på hjulene.

Og det er lite som skal til for å få en betydelig bedring noe du ser på figuren. Likevel er det begrenset hvor mye aktivitet og trening som gir helsegevinst, før du har oppnådd god effekt.

Hva du gjør - og hvor intensivt du gjør det - vil også påvirke.

Intensitet

Nettstedet forklarer også hva som menes med de tre intensitetsnivåene, høy, moderat og lav:

​Lav intensitet er for ekspempel rolog gange, der man puster normalt.

Moderat intensitet gjør at man puster litt raskere enn normalt, som blant annet ved rask gange.

Trening regnes som høy intensitet, det vil si mye raskere åndedrett enn normalt. Likevel vil man oppleve at jo bedre trent man er, jo roligere puster man selv om man trener. 

Treningsøktene fordrer hvile, det er i disse periodene man bygger opp kroppen etter treningen. Det er også viktig å få i seg riktig mat og nok drikke, slik at kroppen er klar til neste treningsøkt. 

Helsedirektoratet råder deg til 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Synes du det er vanskelig? Ta gjerne en uforpliktende kontakt med ditt nærmeste EasyLife-senter (se skjema til høyre). Kunnskap om trening og hjelp til å komme i gang, er viktige elementer i EasyLife-programmet.

 

 

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS