- 16 kilo med diabetes og hjertefeil

GryWeb 1 of 1Hun er alenemor til tre, har diabetes 1 og hjertefeil. Hard trening kan være livstruende. Likevel trener Gry Bjørnbakk tre dager i uka, går på EasyLife, og er blitt 16 kilo lettere på et halvt år!

Hun er slank, blid og imøtekommende. Ingen kan se at 41-åringen fra Kristiansand har litt flere utfordringer og litt bedre unnskyldninger enn de fleste av oss for ikke å starte med EasyLife.

- Jeg hadde alle unnskyldningene jeg også, sier Gry.

Unnskyldninger som tidsklemma. Med jobb som spesiallærer for barn med hørselshemming på de forskjellige skolene i Kristiansand, har hun nok å gjøre på dagtid.

Treningen blir egentid

Når hun ikke er på jobb, har hun tre barn på 5, 9 og 14 år, hvor de to eldste har hørselshemming og hjertefeil, mens den minste har hjertefeil.

- Jeg tenkte at jeg ikke hadde tid til å trene. Men nå har jeg barnevakt, så jeg vet at barna mine har det bra mens jeg er borte. Her på Kristiansand Sportssenter får jeg min egentid, sier Gry.

Hun satte alltid barna først – noe hun fortsatt gjør. Men når du ikke tar vare på egen kropp og helse – er ikke det bra for hverken mor eller barn. Det er en god investering for alle.

Interessert i å vite mer om EasyLife? Fyll ut interesseskjemaet for en uforpliktende kontakt. 

Blir fulgt opp

Diabetessykepleieren gir Gry tommelen opp for det hun har fått til. Å gå ned i vekt, samtidig som man bruker insulin, er ikke så lett.

- Insulin er et veksthormon, og det hender man blir så sulten at man kan tømme kjøleskapet klokken fire om natten om blodsukkeret ikke er riktig.

Helsevesenet har anbefalt Gry å trene. Men; hvem tør å trene på egenhånd når du svimer av ved harde fysiske eller psykiske påkjenninger, og kan risikere aldri å våkne igjen?

- De mente bare jeg skulle trene, men ingen fulgte meg opp, sier Gry.

Redningen kom faktisk i postkassa. Gry leste om en EasyLife-deltaker med diabetes. Diabetes 2-pasienter har veldig ofte stor effekt av EasyLife. Derfor har instruktør Morten Hofseth ved Kristiansand Sportssenter fått god kunnskap om sykdommen.

- Jeg følte meg så trygg etter et møte med Morten. Han kunne så mye om blodsukkeret, sier Gry.

Makspuls på 110

Hun var nemlig ingen flink diabetes-pasient. Blodsukkeret svingte altfor mye, og hun var blitt for tung. Nå sjekker hun blodsukkeret før trening, og ofte underveis, slik at hun vet at nivåene er innenfor de riktige verdiene. 

- Jeg planlegger maten før jeg skal trene, og har jeg for lavt blodsukker, venter jeg bare litt med å trene og spiser litt.

På grunn av hjertefeilen må hun også være forsiktig med treningen. Hun går på betablokker, og har en makspuls på 110. Normalen er pluss/minus 200.

- Jeg varmer opp i fire minutter på sykkel, og så trener jeg styrke. Det er veldig fin trening for meg, som ikke kan trene med så høy puls.

Gry setter stor pris på Kristiansand Sportssenter. Det å trene et sted hvor hun vet hun blir tatt vare på, hvor hun ikke er alene, gir trygghet.
Morten Hofseth er blitt en trygg og viktig brikke for henne.

Les også: Guttas ekstreme forvandling.

Beundringsverdig

Det Gry har gjort imponerer Morten. Han har tilpasset EasyLife-programmet spesielt til Grys utfordringer, og har tilegnet seg ny og enda dypere kunnskap i en allerede stor kunnskapsbase.

Gry har i tillegg til treningen gjort noen endringer i kostholdet som har slått positivt ut. Langtidsverdiene av blodsukkeret er bedre enn før, og hun har mye lettere hverdager enn tidligere.

Det er godt å ha med seg for den tidligere idrettsaktive jenta. Hun gikk på idrettslinja, og fordypet seg i langdistanseløping. Hun har drevet med alpint, men opplevd å besvime på trening. Da skjønte hun ikke hvor farlig det var.

Kanskje ikke så rart at hun var redd for å starte med trening alene, når helsevesenet ikke hadde noen hjelp å tilby henne.

Les også: - Vi kan leve helt normalt med EasyLife.

 

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS