Vil tilbake til god form for å trene kampsport!

narvik

Kent-Johan Johansen 25 år startet med å gå ned 30 kilo på 11 uker.

- Jeg hadde farlig høyt blodtrykk og hadde derfor ikke noe valg, sier Kent-Johan Johansen. Han klarte å gå ned fra 131 kilo til 101 kilo i løpet av de 11 første ukene med livsstilsprogrammet EasyLife hos Trond Chitussi på Modus i Narvik.– Jeg veide 90 kilo og drev med Taekwondo helt til jeg flyttet hjemmefra og skulle lag mat til meg selv, forteller tømreren og daglig leder for Boligbygg Entreprenør AS i Narvik som veide 136 kilo før han forsto at noe måtte gjøres.

– Det ble mye kjappe løsninger og mye ferdig-mat. Ikke direkte sunn mat, kan man si, og også mye ekstra som i hvert fall ikke er bra for kroppen. Når jeg i tillegg startet for meg selv som tømrer og hadde lange arbeidsdager, ble det heller ikke mye tid til å tenke på å lage riktig mat, forteller 25-åringen, som spratt opp i vekt. Særlig de to siste årene, før han forsto alvoret, økte vekten hans mye, helt opp til 136 kilo på det meste. Blodtrykket fulgte samme veien, og for halvannet år siden måtte han bruke blodtrykkstabletter.

– Legen min var veldig bekymret for meg og mente at det virkelig var fare på ferde om jeg ikke gjorde noe. Kolesterol-nivået var høyt og jeg var farlig nær å måtte begynne med medisiner for det også, forteller Kent-Johan. Blodtrykket hadde et overtrykk på 225 og undertrykk på 130.

En tekstmelding fra Trond Chitussi som hadde startet med EasyLife i Narvik igjen, ble vendepunktet for tømreren fra Ankenes. – Jeg hadde trent på Modus tidligere, men jeg så fort at det var ikke nok bare med trening for meg. Hele livsstilen måtte endres, også kostholdet. Så meldingen fra Trond kom i grevens tid, forteller Kent-Johan, som veide 131 kilo da han startet i høstens EasyLife-gruppe på Modus i Kongensgate 17. september.

Da vi treffer Kent-Johan på Modus i slutten av november viser vekten til innehaver og EasyLife-instruktør Trond Chitussi at Kent-Johan veier 101 kilo. Han har med andre ord gått ned 30 kilo, og det i løpet av bare 11 uker. – Jeg har rast ned hele veien, og selv om det har vært tøft, har det vært veldig godt også. For det er jo motiverende å se vekten gå så fort ned og se kroppen forandre seg. Samtidig er det også fantastisk å ha så mye energi som jeg har nå. Det er fullt trøkk hele veien, både på jobb og hjemme, sier 25-åringen, som har følge med sin samboer i EasyLife-programmet. – Vi begynte samtidig og det har vært veldig bra. For å være to om dette, gjør det enklere. Nå skal vi jo spise den samme maten og vi drar hit til Modus for å trene sammen. På den måten støtter og oppmuntrer vi hverandre.

I dag skal Kent-Johan få nytt treningsprogram av Trond. For Kent-Johan trener styrke og kondisjonstrening 3 ganger i uka etter et program Trond har satt opp for ham, og som fornyes hver måned. – Jeg merker at formen blir bedre, og nå har jeg begynt å tenke på muligheten for å begynne med kampsport igjen, når vekten drar seg under 100 og ned mot gammel matchvekt på 90 kilo. En kamerat av meg som driver med bryting har foreslått at det kunne være noe for meg. Så vi får se, sier Kent-Johan, som ser 90 kilo som et naturlig mål nå, altså over 40 kilo ned i forhold til starten på Modus 17. september.

– Men vi har lagt om hele kostholdet, både jeg og forloveden, etter at vi startet med EasyLife-programmet. Vi har lært mye om mat, hva vi skal kjøpe inn av matvarer og hvordan vi skal sette sammen måltidene. Vi benytter oss av den såkalte tallerkenmodellen, som på en fin måte regulerer hvor mye karbohydrater, proteiner og grønnsaker vi skal spise i hvert måltid, sier Kent-Johan, full av energi og klar for å ta av nye kiloer.

De 20 EasyLife deltagerne som startet opp ved Modus i Narvik i september har gått ned til sammen 315 kilo på de første 10 ukene av programmet. Det betyr at de har gått ned 15.7 kilo i snitt. – Samtlige er veldig godt fornøyd så langt, sier EasyLife ansvarlig ved Modus, Trond Chitussi.

FAKTA: Kent-Johan Johansen (25) Sivilstand: Forlovet Bosted: Ankenes. Yrke: Tømrer og daglig leder av Boligbygg Entreprenør AS.

Vil du vite mer? Send inn vårt interesseskjema her, så tar vi en uforpliktende kontakt.

Les flere historier og mer om EasyLife her

 

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS