Helse og treningsglede viktigere enn vekten

bris
Mette Heimdal Eik (57) fra Sekken ned 30 kilo.

– Da vekten viste tresifra forsto jeg det var på tide å gjøre noe. Senere, etter at jeg hadde gått ned de 30 kiloene jeg hadde som mål å gå ned, er det helsen og ikke minst treningsgleden som er blitt min store drivkraft, fastslår Mette Heimdal Eik (57). Etter at hun startet med EasyLife-programmet på Bris har hun løpt 4 halvmaraton og gjennomført Molde 7 topper.

– EasyLife-programmet på Bris har hjulpet meg til å legge om livsstilen og bli mer fokusert på å trene riktig. Særlig den mentale delen av EasyLife-programmet har gjort at jeg nå gjennomfører 3 treningsøkter på Bris hver uke på en skikkelig og fokusert måte, sier 57-åringen, som hadde noen utfordringer før hun startet med EasyLife i januar 2014. For etter at hun var bra i gang med treningen, som et av de aller første medlemmene ved Bris etter i 2010, falt hun på glattisen og pådro seg et komplisert brudd i ankelen. Hun gikk med skruer i nesten 2 år og fikk problemer med balansen. Turer i skog og mark ble vanskelig og smertefullt. – Dette førte til at jeg nesten ga opp og ble mer og mer inaktiv. Dermed gikk selvfølgelig vekten også bare opp og opp, sier Mette. 

Det var mannen hennes, Øystein Eik, som gjorde henne oppmerksom på livsstilsprogrammet EasyLife på Bris Trening, etter at han hadde lest om to fra Molde i Romsdals Budstikke som hadde gjennomført programmet med stort hell. – Jeg hadde lange samtaler med medlemsrådgiveren her høsten 2013 og ble mer og mer ivrig etter å komme i gang. Var egentlig klar for å starte  umiddelbart, men måtte vente til januar året etter, forteller trebarnsmoren fra Sekken, som veide litt i overkant av 100 kilo da hun startet med EasyLife-programmet 19. januar 2014. – Målet mitt var å gå ned totalt 30 kilo. Det viktigste målet var likevel å klare å endre livsstilen slik at jeg ikke gikk opp igjen. For jeg hadde gjennomført andre program tidligere, med det resultat at jeg gikk ned og så opp igjen etterpå. Dette programmet er likevel annerledes. For her er det ikke bare snakk om mat, men like mye om fysisk og mental trening. Jeg måtte også revurdere hva jeg brukte tiden til og sette helse som førsteprioritet. – Mindfulness-timene med psykolog vi har tilbud om gjennom Bris har gitt meg et hjelpemiddel til å være mentalt tilstede, være konsentrert og bevisst, sier Mette.

Da vi prater med henne, har det det gått nesten to år siden hun startet  med EasyLife-programmet, og nå har hun mer fokus på trening og helse enn på vekten sin. – Etter at jeg hadde gått ned de 30 kiloene fram til høsten 2014, har treningsgleden blitt det viktigste for meg. I 2014 fikk jeg også diagnosen osteoporose, benskjørhet, som ble en viktig impuls for å trene styrke og løping. Jeg har ikke minst blitt veldig glad i å løpe. Derfor har jeg også hatt stor glede av å være med på 4 halvmaraton de 2 siste årene, både i Trondheim, Hornindal og ute på Sekken hvor jeg bor. Ja, i Trondheim perset jeg med 8 minutter i forhold til første gang jeg løp, sier Mette, som også har vært med på Jentebølgen, BDO-mila og det aller første Molde 7 topper – og gått Romsdalseggen som fellestur med Bris. – Å gjennomføre løpene er en slags test for meg at jeg er på rett vei, og det gir meg veldig motivasjon å ha  løp  og turer å trene mot, sier 57-åringen, som har satt seg nye mål i 2016. – Da skal jeg delta i Birkenløpet, 21 kilometer i terrenget og Oslo Maraton.

På disse arrangementene får hun sannsynligvis også følge med mannen sin, som også er blitt glad i å løpe, takket være Mette. – Han er blitt påvirket av min nye livsstil, både i forhold til mat og trening, og selv om han aldri har hatt problemer med vekten, våger jeg å påstå at helsen hans er blitt bedre takket være EasyLife-programmet på Bris, sier Mette, som avslutter med å understreke at aller viktigst er likevel helsegevinsten hun har oppnådd takket være EasyLife-programmet. Den er blitt bedre på alle måter. Jeg vil likevel trekke fram dette med benskjørhet som det viktigste for meg. Jeg er blitt sterkere og balansen er blitt mye bedre. Det er for sent å trene forebyggende for meg. Men treningen på Bris hjelper meg til å opprettholde og forhåpentligvis øke beintettheten, avslutter den treningsglade damen fra Sekken.

FAKTA: Mette Heimdal Eik (57) Sivilstand: Gift, 3 barn, 26, 29 og 32 år. Bosted: Sekken. Yrke: Sekretær Tøndergård skole og ressurssenter i Molde.

Vil du vite mer? Send inn vårt interesseskjema her, så tar vi en uforpliktende kontakt.

Les flere historier og mer om EasyLife her

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS