Lei av å være "tjukk"

01 Trondheim lei av å være tjukk
Hanne Malmin Bruleitte (20) ned 35 kilo på 5 måneder med EasyLife.

– Jeg hadde slitt med overvekt helt fra jeg var barn. Men da jeg flyttet for meg selv og sluttet å spille håndall, gikk vekten bare oppover, forteller Hanne Malmin Bruleitte (20), som tilslutt syntes at nok var nok og at hun måtte gjøre noe.

Da passet det godt at hun snakket med en tante av seg hjemme på Sandnes i Rogaland hvor hun kommer fra, som hadde vært gjennom livsstilsprogrammet EasyLife. Hun hadde gått ned mange kilo og klart å legge om livsstilen. – Det førte til at jeg begynte å google etter EasyLife-sentre i Trondheim hvor jeg studerer, og fikk beskjed om at det skulle starte et senter med dette livs-stilsprogrammet i april 2015, forteller Hanne, som hadde gått opp nesten 15 kilo siden hun ble student i Trondheim i september 2014. – Kombinasjonen av å flytte på hybel og slutte å spille håndball, slik jeg gjorde hjemme på Sandnes, var ikke så heldig. Det ble også mye ferdig mat og kjappe løsninger etter at jeg flyttet hjemmefra, forteller 20-åringen, som startet ved Bergs Aktivitets Zenter (BAZ) på Lade i Trondheim 9. april 2015. Dette er et kombinert treningssenter og fysikalsk institutt som har satset mye på medlemmer som ønsker et voksent miljø og  ikke trives så godt på de tradisjonelle treningssentrene. Med andre ord er dette et senter som passer godt for folk som har en del ekstra kilo og ta av, og som ikke trives så godt på de vanlige treningssentrene.

Så trives hun da også veldig godt på «annerledes-sentret» på Lade. Her er det mange som er i hennes situasjon, slik at hun aldri har følt seg utenfor. – Dessuten er alle så hyggelige her. Både medlemmer og ansatte ønsker meg velkommen, og det er en veldig fin tone. Viktig er det også at jeg får hjelp hele tiden. Her blir jeg sett, sier NTNU-studenten, som veide 132 kilo da hun startet. Siden har hun ikke sett seg tilbake, og bare rast ned i vekt, samtidig som hun har fått nye vaner, både i forhold til kosthold og trening. – Etter 5 måneder hadde jeg gått ned 35 kilo. Nå veier jeg 97, men vil ned minst 22 kilo til. Målet er å veie under 75 kilo, sier Hanne, som har klart å legge om livsstilen.

Det gjelder ikke minst i forhold til mat, hvor studenten forteller at hun har fått en slags aha-opplevelse av det hun har lært gjennom EasyLife-programmet. – Jeg hadde aldri trodd jeg skulle synes at det er spennende å handle. Men det har det faktisk blitt. For nå forstår jeg meg på det jeg kan lese av innholdsfortegnelsene og er i stand til å velge den riktige maten. Jeg har virkelig blitt interessert i mat. Så nå er ferdigmaten byttet ut med rene produkter, forteller 20-åringen, som også har fått nye treningsvaner. Hun har begynt å trene styrketrening i den såkalte Milon-sirkelen de har på BAZ, apparater som lagrer all fakta i forhold til tidligere innstillinger og belastning. – Jeg slipper å gå rundt og huske hva jeg gjorde sist jeg var her. Det er bare å putte kortet mitt i apparatet. Så går det meste av seg selv. Belastningen blir riktigere og når som helst kan jeg se utviklingen min på PCn som står ved siden av. Her får jeg svart på hvit hvilken fremgang jeg har.

I tillegg til tre ukentlige treninger på BAZ, hvor hun i tillegg til noen runder i Milon-apparatene, også trener annen styrketrening og er med på gruppetreninger, har hun nemlig begynt å spille håndball igjen. Det har hun ikke gjort siden hun bodde hjemme på Sandnes. – Men nå er det blitt morsomt igjen. Nå spiller jeg på mosjonslaget til NTNUI, og jeg merker virkelig at jeg har gått ned 35 kilo. Ja, alt er egentlig blitt annerledes nå. Jeg orker også å være med på mye mer enn tidligere. – Da var det mye som  var et slit, sier Hanne, som bare ser fremover, mot et enda lettere liv, bokstavelig talt. – Siden det har gått så lett å ta av disse første 35 kiloene, skal jeg klare å ta av de siste 22 også, med god hjelp fra de flinke instruktørene her på BAZ. Ja, og få med at vi støtter hverandre veldig bra i EasyLife-gruppen jeg er med i også, avslutter en optimistisk 20-åring.

Vil du vite mer? Send inn vårt interesseskjema her, så tar vi en uforpliktende kontakt.

Les flere historier og mer om EasyLife her

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS