Jørgen vil tilbake til gammel form

Jørgen løper på mølle på treningssenteret, instruktør ser på

Jørgen vil tilbake der han var for 20 år siden

– Jørgen er bestemt på å lykkes og er så målbevisst i alt han foretar seg. Han vil derfor klare å nå de målene han setter seg, skryter Laila Johannessen av Jørgen Bjørkli (40) fra Balsfjord.

– Jørgen er med i den aller første EasyLife-gruppa som startet opp med livsstilsprogrammet ved Frisk Trim & Helse på Storsteinnes i april. Han har slitt med overvekt i mange år etter at vekta begynte å gå den gale veien da han begynte å studere for 21 år siden.
Han gikk mye langrenn i tenårene og konkurrerte på ski. Da veide han rundt 83 kilo.
– Jeg flyttet til Alta for å studere aquakultur i 1995. Det ble mye stillesitting og liten tid til trening. Dessuten ble kostholdet mitt usunt da jeg flyttet hjemmefra og jeg spiste for mye snop. I løpet av et år gikk jeg opp minst 10 kilo.
– Bedre ble det heller ikke da jeg flyttet til Ås for å studere videre der i 1997. Vekten fortsatte bare å gå opp, og snart fikk jeg også problemer med blodtrykket. Det hadde et overtrykk på nesten 160. Siden har jeg hatt for høyt blodtrykk.

Leste om Easylife 

– Etter at jeg kom tilbake til Balsfjord og begynte å jobbe har jeg flere ganger prøvd å gå ned i vekt med ulike program og kurer. Hver gang gikk jeg først ned noen kilo, for så å gå opp igjen like raskt etterpå. Jeg forsto at jeg trengte noe mer, noe som kunne hjelpe meg til å legge om hele livsstilen min. Både i forhold til maten jeg spiste, fysisk trening og mental trening, forteller Jørgen. Han øynet et håp da han leste i avisa Nye Troms at Frisk Trim & Helse skulle starte opp med EasyLife.
– Jeg forsto at dette kunne være det jeg trengte for å få hjelp til å legge om livsstilen min og gå ned i vekt og bli der, forteller 40 åringen. Han veide 122 kilo da han startet.
– Målet er å komme under 90 kilo. Går det greit, ser jeg ikke bort fra at jeg skal klare å komme helt ned til 80, der jeg var i tenårene da jeg gikk langrenn.

106 kilo etter 7 uker

Da vi besøker Frisk Trim & Helse i juni, har Jørgen allerede gått ned 16 kilo etter de første 7 ukene på vektreduksjonsprogrammet.
– Det var tøft første uka, men det har gått lettere etterpå. Jeg er strålende fornøyd over denne starten. Det er også legen min, som kan konstatere at blodtrykket har gått fra farlig høyt til normalt i løpet av disse første ukene. Det samme har skjedd med både kolestrolnivå og blodsukker nivå. Faren for å få diabetes og måtte begynne med tabletter for blodtrykk og kolesterol er over, sier jordbrukssjefen og sauebonden. Han forteller at han allerede har lært mye om både mat og trening.
– Jeg vet mer om hva jeg skal spise, hvordan måltidene skal settes sammen og hvor ofte jeg bør spise. Samtidig har jeg kommet i gang med trening igjen, for første gang på nesten 20 år.

Trener Spinning

Nå er Jørgen med på spinning, samtidig som han har begynt å trene styrketrening.
– Jeg føler meg veldig mye bedre nå, på alle måter. Veldig morsomt er det også å kjøpe nye klær. For jeg kan ikke huske sist jeg kunne få på meg bukser i størrelse 34. Nå bruker jeg XL i skjorter, mot XXL og XXXL tidligere.
– Ja, nå går alt bare fremover og jeg blir lettere og lettere, sier 40 åringen, som har et annet mål langt der fremme. Han vil gå like fort i det 33 kilometer lange Reistad-løpet på ski, som han gjorde på sitt beste i tenårene.
– Da gikk jeg på 1,39,5. Så der har du målet mitt, fastslår Jørgen, som stortrives i EasyLife-gruppen han er med i.
– Vi er en gruppe hvor alle har det samme målet. Vi hjelper og oppmuntrer hverandre, sier Jørgen, som anbefaler flere å begynne på EasyLife.

Fakta:

Jørgen Bjørkli (40)
Bosted: Balsfjord.
Sivilstand: Gift, 3 barn og 3 bonusbarn. 
Yrke: Jordbrukssjef i Balsfjord kommune og gårdbruker.

Her finner du EasyLife

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS