«Nå er målet å komme ned på den vekten jeg hadde når jeg spilte på landslaget»

Før og etterbilde av dame 105 kilo til 80 kilo med instruktør

Etter 2 kompliserte fødsler gikk Therese Andersen (26), som spilte 10 år på landslaget i bordtennis, opp fra 70 til 105 kilo. 

– Etter den andre fødselen innså jeg at jeg trengte profesjonell hjelp for å klare å komme tilbake, forteller Therese. Hun hadde gått ned 21 kilo etter de to første månedene på EasyLife-programmet på Kristiansand Sportssenter. Og det har gått veldig greit. Her får jeg så god hjelp og støtte at jeg skal klare å ta av 10 kilo til, slik at jeg er tilbake der jeg var da jeg avsluttet min karriere som landslagsspiller.


Karrieren varte i 10 år og førte blant annet til at Therese vant 7 NM titler, for junior, senior og i lagspill. Da hun ble gravid med sin førstefødte, ble det imidlertid bråstopp, selv om hun spilte på toppnivå til hun var 6 måneder på vei.
– Fødselen ble ganske komplisert, med blant annet bekkenløsning, og etterpå klarte jeg ikke å ta meg inn igjen. Jeg bare fortsatte å ese ut, forteller Therese, som likevel klarte å ta grep etter en stund og gikk ned hele 18 kilo på egenhånd.
Hun var på vei tilbake da hun ble gravid for andre gang. Og denne gang ble fødselen enda mer komplisert.
– Bekkenløsningen var enda mer komplisert enn ved den første fødselen. I tillegg fikk jeg bekkenet ut av ledd, noe som førte til at jeg ble veldig inaktiv. Jeg la på meg enda flere kilo denne gang og klarte heller ikke å ta tak i det på egenhånd.
– I stedet ble jeg bare tyngre og tyngre, og mistet både mot og livsglede. Alt ble et ork og alt ble mer og mer slitsomt, også det å ta seg av barna mine. Jeg klarte rett og slett ikke å følge dem opp som jeg burde. Det var i det hele tatt flaut bare å vise seg ute blant folk. Det å gå inn i bordtennis-hallen igjen, slik jeg så ut, var helt uaktuelt, forteller 26 åringen, som veide 105 kilo på det meste.
Hun innså at denne gang klarte hun ikke å gå ned i vekt på egenhånd. Hun trengte profesjonell hjelp til både for å gå ned i vekt og til å legge om livsstilen, slik at hun ikke gikk opp igjen. Derfor tok hun kontakt med Morten Hofseth ved Kristiansand Sportssenter som har 12 års erfaring med å hjelpe sørlendinger til både å gå ned i vekt og til å legge om livsstilen.
– Jeg veide 101 kilo da jeg startet opp med EasyLife-programmet. Det var et lykkelig valg for meg. For kiloene raste av meg og etter bare 8 uker, hadde jeg tatt av 21 kilo.
– Jeg har hatt noen tøffe uker med eksamener og er veldig godt fornøyd med at jeg har klart å holde meg på 80 kilo nå de siste ukene. Dette har gått såpass lett at jeg vil fortsette, slik at jeg kommer meg ned til den vekten jeg hadde på landslaget, nemlig 70 kilo. 

Trener jevnlig

Hun mener at hun langt på vei har klart å legge om livsstilen allerede, både i forhold til kosthold og trening, selv om det fortsatt er 8 måneder igjen av det ett år lange livsstilsprogrammet.

– Jeg gikk jo fra å trene 5 timer om dagen til å trene 0 timer, og fra 70 til 105 kilo. Så det er en vei tilbake. Mye takket være oppfølgingen her på Kristiansand Sportssenter synes jeg det er veldig motiverende og morsomt å trene igjen.
Hun trener i Milon-sirkelen 2 ganger i uka, i tillegg til å være med på gruppetimer i Spinning og styrke. Ved siden av løper hun også ute i skogen 2 ganger i uken.
Minstemann med
– Da jeg begynte å løpe igjen etter flere års fravær fra trening, måtte jeg løpe og gå mellom annenhver lyktestolpe. Nå løper jeg 5 kilometer uten stans, forteller to barns moren, som også løper hjemmefra og til Kristiansand Sportssenter i den gamle Starthallen, mellom 4 og 5 kilometer hver vei. Jeg løper gjerne med minstemann i vognen.
– Først skal jeg ned til 70 kilo. Så får vi se om jeg tar et comeback ved bordtennisbordet.

Her finner du EasyLife

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS