Veldig bra å gå på EasyLife sammen

Samboerparet Maria Ravnvik Nilsen og Per Ivar Frise har mye av æren for at sistnevntes bror, Yngve Frise, (midten) også er med, og han gikk ned 20 kilo allerede etter tre måneder av EasyLife-kurset. Vi trener tre ganger i uka på Drammen EasyLife Senter, vi trives og får hjelp når vi trenger det, sier samboerparet Maria Ravnvik Nilsen og Per Ivar Frise samstemt med svoger og lillebror Yngve.

"Det er fint å være to som går på EasyLife sammen. Vi pusher hverandre til innsats", sier samboerparet fra Gulskogen. 

Begge har gått ned 19 centimeter rundt livet. Per Ivar har gått ned fra XXXL til L i klær samt tre buksestørrelser. "Så det er ikke billig å gå ned mange kilo", sier Per Ivar Frise. "Og det var ikke billig å gå de opp heller!", skyter Maria inn.

Livsstilsendring 

Samboerparet og Yngve er inne i en livsstilsendringsprosess da vi treffer dem i slutten av mai, åtte måneder etter at de startet på kurs ved Drammen EasyLife Senter. Denne endringen gjelder både kosthold og trening.

"Ingen av oss hadde trent på mange år. Nå er vi derimot tilbake til der vi var i ungdommen, med tre treningsøkter i uka her på Drammen EasyLife Senter. Jeg foretrekker gruppetreningsøktene, siden jeg som tidligere håndballspiller liker å trene sammen med andre, mens Per Ivar er glad i å trene på egenhånd", sier Maria, som ikke kan få fullrost miljøet ved Drammen EasyLife Senter og den hjelpen de får.

"Det er som å ha en personlig trener rundt seg hele tiden", tilføyer samboeren. "JA, det er det jeg også liker aller best. Å være med på en av de mange gruppetreningsøktene på Drammen EasyLife Senter altså. Jeg liker å trene sammen med andre og bli pushet av instruktøren", sier Yngve.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

 

Legesjekk og blodtrykksmedisiner  

Yngve drev med idrett i tenårene; både langrenn og karate. Han begynte på idrettslinjen ved St. Hallvard Videregående Skole i Lier, og da veide han rundt 100 kilo og var sprek. 

"Jeg tenkte mye på at jeg måtte gå ned i vekt. Jeg fikk meg også en vekker for 10 år siden, da sønnen min kom med følgende kommentar i det jeg svingte inn på Statoil for å fylle bensin: Men, har de bensin på pølsestasjonen da pappa?"

"Den kommentaren fikk meg til å tenke, og jeg måtte revurdere livsstilen min. Det som likevel gjorde at jeg forsto at noe måtte gjøres før det var for sent, var et besøk hos legen etter sommerferien i fjor. Jeg skulle fornye sertifikatet for lett lastebil, og i den sammenhengen måtte jeg gjennom en legesjekk. Da fikk jeg beskjed om at blodtrykket var faretruende høyt, og nær nivået for at jeg måtte begynne med blodtrykksreduserende medisiner. At jeg også omtrent samtidig fikk en melding fra broren min er grunnen til at jeg er et fornøyd medlem ved Drammen EasyLife Senter i dag. Broren min skrev dette til meg fra en solseng i Hellas: Vil du bli med på en «kroppsdugnad» på Drammen EasyLife Senter? "

"Jeg startet sammen med broren min og samboeren hans på EasyLife-kurset til Ritva Bakken i september 2016. At jeg bare noen dager etterpå fikk beskjed fra legen min om at jeg nå måtte begynne med blodtrykksmedisiner, gjorde at jeg ble enda sikrere på at jeg hadde tatt riktig avgjørelse."

Bekreftelsen på dette fikk Yngve allerede ved juletider samme året. For da viste vekten at han hadde gått ned 20 kilo, fra 125 til 105 kilo.

"Like viktig var beskjeden jeg fikk fra legen min i januar om at blodtrykket var normalt igjen, og at jeg kunne slutte med medisinene. "

Per Ivar også nær blodtrykksmedisiner

"Jeg var tidligere veldig aktiv på håndballbanen i Slemmestad og trente mye. Men når jeg ga meg med håndballen, var det ikke noe morsomt å trene på egenhånd i og med at jeg var vant til å trene sammen med et lag", sier Maria. "Jeg gikk også i den samme fella som mange andre når de slutter med idrett, for jeg fortsatte å spise like mye som da jeg var aktiv."

"Det var likevel samboeren som tok avgjørelsen om å melde seg på kurset for livsstilsendring ved Drammen EasyLife Senter. Han hadde også opplevd å gå opp i vekt gjennom flere år, spesielt etter at han byttet ut en fysisk aktiv jobb som mekaniker i Nettbuss til kontorjobb i Vegvesenet. At han i tillegg pådro seg en skade i benet som førte til at han stort sett ble stillesittende i to år, gjorde ikke saken bedre."

"Jeg gikk først opp fra 95 kilo, som jeg veide i militæret, til rundt 110. Denne vekten holdt jeg i mange år inntil jeg skadet meg. Da gikk jeg opp til hele 127 kilo på det meste og jeg fikk beskjed om at jeg lå på grensen til å måtte begynne med blodtrykksmedisiner. Dette var en tankevekker, for min far fikk hjertestans som 59-åring."

Tanken ble til handling. Per Ivar kontaktet Drammen EasyLife Senter og samboeren, som hadde gått opp fra 54 til 89 kilo siden hun sluttet med håndball i 2002, hev seg med.

Les også: Det eneste negative jeg kan si om EasyLife...

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS