Jon Olav fra Tvedestrand gikk ned 22 kilo… …og holder vekten 6 år senere!

EL.09.04 05

 

 Jon Olav Tranberg (til h) har god grunn til å løfte armen i været. Han gikk ned 22 kilo for 6 år siden, holder vekten. Her sammen med Torill Selåsdal, som også holder vekten sin ett år etter at hun gikk ned 25 kilo, og innehaveren av sentret Odd Magne Lien.

– Hemmeligheten ligger i aldri å slippe taket og alltid være klar til å dra i håndbremsen om vekten går over en viss grense, sier Jon Olav Tranberg (47) fra Tvedestrand. Han har også blitt Spinning instruktør ved Arendal Sport & Fitness-Senter, etter at han gikk ned ved hjelp av EasyLife programmet i 2010.  

Den 47 år gamle 3 barns faren fra Tvedestrand er et levende eksempel på at det er mulig å klare å gå ned så mye som 22 kilo og samtidig klare å legge om livsstilen, slik at du ikke går opp i vekt i årene etterpå. Den karen veier nemlig nøyaktig det samme nå som når vi traff ham for litt over 6 år siden, nemlig 74 kilo.

Da han kom til Arendal Sport & Fitness-Senter vinteren 2010 veide han 96 kilo, og hadde fått «gult kort» av legen sin opp til flere ganger i årene i forveien, med klar beskjed om at han måtte gjøre noe med vekten sin.

– Jeg måtte trekke pusten to ganger for å klare å bøye meg ned å knyte skolissene mine, og var så dårlig i knærne at jeg knapt nok kunne gå. Da forsto jeg at jeg måtte gjøre noe med vekten min. Det hadde jeg også fått klar beskjed om fra legen min, forteller Jon Olav. Han tok grep og klarte å gå ned hele 22 kilo bare i løpet av de 3 første månedene av det ett år lange EasyLife programmet.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

 

Slipp aldri taket

Mange klarer å gå ned i vekt, men ikke alle klarer å holde vekten i ettertid, slik Jon Olav har klart. Hva er egentlig hemmeligheten?

– Det handler om aldri å slappe helt av og tro at jobben er gjort. For om du gjør det, så kan kiloene komme smygende på igjen, nesten ubemerket, en etter en.

– Jeg har lyst til å spise mer enn jeg kan. Derfor må jeg også hele tiden ta meg selv i nakken og si stopp. Det handler om selvdisiplin og at du må vite at du aldri er helt i mål, sier 47 åringen, som har 78 kilo som en sin absolutt øvre grense.

– Om vekten viser så mye, drar jeg umiddelbart i «nødbremsen». Da må jeg sette inn ekstraordinære tiltak.

Les også: BEDRE HELSE OG ET LETTERE LIV FOR EKTEPAR FRA DRAMMEN

 

Helt ny livsstil

Det er ikke ofte 3 barns faren har vært nødt til å dra i «nødbremsen» de siste årene. For da han gikk ned 22 kilo, klarte han samtidig å legge om livsstilen både i forhold til mat og trening. Denne nye livsstilen har han klart å holde i årene etterpå.

– Jeg la jo helt om kostholdet mitt og spiser helt annerledes nå enn jeg gjorde før jeg startet opp med EasyLife her hos Odd Magne. Blant annet halverte jeg matmengden jeg puttet i meg. Samtidig fikk jeg ny kunnskap om hva slags mat jeg bør spise, og hva jeg bør unngå eller spise mindre av.

– Du kan godt si at EasyLife-programmet har åpnet øynene mine og gjort meg bevisst på en måte jeg aldri var før.

Denne bevisstgjøringen har han også nytte av i forhold til trening. For å trene var noe han hadde sluttet med da han fikk jobb som maler i Oslo som 20 åring.

– Da hadde jeg ikke lenger tid til å trene, og prioriterte bare jobb.

Les også: Trening gir energi og glede!

Spinning instruktør

I dag derimot er livet annerledes for Jon Olav også i forhold til fysisk aktivitet. For etter at han gikk ned 22 kilo i 2010, begynte han å trene regelmessig.

– Jeg fikk interesse for sykkel og oppdaget at Spinning både var veldig morsomt og at det gav meg bra kondisjonstrening. Samtidig som det var effektivt for fettforbrenningen.

Ja, så morsomt og effektivt syntes han det var med spinning, at da innehaveren av Arendal Sport & Fitness-Senter, Odd Magne Lien, for 3 år siden lurte på om han ville bli spinning instruktør på sentret, var svaret gitt.

– I dag har jeg min faste spinning time hver fredag klokken 17, mens jeg også hopper inn og vikarer for Odd Magne når han ikke kan ha sine spinning-timer, forteller Jon Olav. I tillegg trener han styrketrening i den velutstyrte apparat salen på sentret.

80-talls musikk

– Musikken er kjernen i mine spinning-timer, og jeg har alltid med flere låter fra 80-tallet, som Falco, Tina Turner osv. Jeg ønsker at disse spinning-timene skal være en opplevelse for de som er med, samtidig som de skal gi bra trening. Dessuten skal de være en fin start på helgen som starter med denne timen min på fredager, sier Jon Olav.

Sprek pensjonist

– Et viktig mål for meg er å forberede meg på pensjonisttilværelsen i fremtiden. Jeg ønsker nemlig å bli en sprek pensjonist som kan leve et aktivt liv den dagen jeg blir pensjonist. Men for at det skal bli en virkelighet, må jeg forberede meg tidlig, sier Jon Olav.

Hvis du vil vite mer om EasyLife, fyll ut vårt interesseskjema HER

Her finner du EasyLife

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

research EL

Abonnér på vårt nyhetsbrev

Vi publiserer regelmessig nyhetsbrev med nyttig info og tips, samt gode tilbud. Du kan abonnére på nyhetsbrevet og få tips og gode tilbud rett i innboksen her!

Interessert?

Hvis du synes EasyLife høres ut som noe for deg så kan du fylle ut interesseskjemaet under så tar vi kontakt med deg så fort vi kan!

Ta kontakt nå!

Interesseskjema

Fyll inn ditt navn.
ugylig e-postadresse.
Du må fylle inn bosted
Du må velge en tid på døgnet.
Du må velge et senter
Du må akseptere vår personvernerklæring for at vi skal kunne hjelpe deg.
Sender inn skjema ...

© 2020 Easylife Norge AS